Close

Storformat vinylgolv – storleken gör skillnaden.

Hittills har golvmaterial i stort format varit en domän för stengods eller äkta trä. Det unika formatet, både i sin form av stora rutor och långa ”planformat”, var förknippat med ett högre pris. Ofta översteg priset till och med 440 PLN per m2. Idag finns det tekniskt nyare golvbeläggningar på marknaden. En nyhet är vinylplankor av stort format med en mineralkärna. Den nya kollektionen från ARBITON, Amaron Superiore, är 5 mm tjocka styva storformat vinylplankor som är längre än den genomsnittliga längden i Europa. 183 centimeter långa plankor skapar ett vackert golv som imponerar.

Natural Sychronic Structure30% HÖGRE REPTÅLIGHET, GOLV MED TITANIUM NANO LAYERDen senaste kollektionen av vinylgolv från varumärket Arbiton – Amaron Superiore, är verkligen en av de längsta vinylplankorna i Europa. De är 183 cm långa, vilket gör att de ser väldigt effektiva och naturliga ut. En synkron struktur (Natural Synchrone Structure) är Arbiton Superiore-plankor skyldiga präglingsteknik (embossed in register – EIR), tack vare vilken för första gången i vinylplankor med en mineralkärna, fördjupningarna i plankan perfekt matchar trämönstret på det dekorativa skiktet. Detta ger effekten av en trogen reproduktion av träet och dess naturlighet, vilket förstärks av en djup matt, elegant finish. Plankorna är täckta med ett patenterat Titanium Nano Layer-lager, vilket ger upp till 30% högre reptålighet. Som alla plankor från Amaron-linjen är Superiore-kollektionen helt vattentät, väldigt tyst och fungerar effektivt med golvvärmesystem. ARBITON Amaron Superiore är en kollektion som består av fyra naturliga nyanser. Varje älskare av stora format i golvbeläggningar kommer att hitta något för sig själv. Superiore-kollektionen innehåller 4 ekfärger – Gaillarde, Weisshorn, Patendorf och Stamberger.

Amaron Superiore – skapa ett enhetligt golv i hela huset

Hemmakontor och hemundervisning har gjort att vi tillbringat mycket mer tid hemma. Våra bostäder behövde bli mer funktionella, inte bara för att arbeta och studera, men även att kunna ge bekväm vila. Den nya verkligheten kräver ett annat tillvägagångssätt för att utforma sammanhängande interiörer. Ett enhetligt golv i hela lägenheten gör att du kan införa nödvändig ordning och ro i rummen, samt underlätta rörelse. Vinylplankor från Arbiton är en produkt som kan läggas även på en yta på 200 m2 utan att behöva skapa ytterligare expansionsfogar mellan rummen och med hänsyn till kopplingar mellan olika typer av golv. Detta är ofta inte bara förknippat med olika material utan också med nivåskillnader, som inte alltid är ett välkommet inslag. Genom att använda Arbiton vinylplankor får vi fantastiska möjligheter att skapa ett unikt och homogent utrymme. Tack vare användningen av Amaron Superiore vinylpaneler i stort format får vi en jämn, monolitisk yta. Antalet anslutningar minimeras, vilket gör att rummen verkar vara större än de egentligen är. Stora vinylplankor är en perfekt bakgrund för många arrangemang och betonar rymdens moderna karaktär. Vinylgolv av storlek över genomsnittet tar sig in polska hem och erövrar hjärtan hos älskare av design och ekologi.

Storformat vinylplankor – lösning för arkitekter

Tillverkare av golv, både i trä, vinyl och stengods, har noterat att kunder i allt högre grad väljer produkter av större storlekar. Golvplankor med en längd på mer än två meter dök upp på marknaden. Storformatsplattor är det snabbast växande segmentet inom stengodsprodukter. Idag kan vi enkelt köpa stengodsplattor med dimensioner som överstiger 1×3 meter. Sådana plattor imiterar perfekt marmor eller betong. Nya trender inom inredning, med fokus på lätthet, enkelhet i form och öppna utrymmen gör att de kan spela en ny, ännu viktigare roll. Storformatplattor på väggen och på golvet passar bra med råa interiörer och betonar deras tidlösa karaktär. Men de kommer också att fungera bra i rustika interiörer och till och med i en glamourstil. Genom att använda XXL-plattor i stort format kan vi få släta, nästan sömlösa ytor.

Stora format på golvet gör utrymmet optiskt större och mer sammanhängande. Mindre antal anslutningar leder till att rummet ser högre ut. Amaron Superiore är de största vinylplankorna på marknaden – 1830 mm långa och 229 mm breda. Det är en kollektion som skapats för de mest krävande kunderna. Dessutom är plankorna utrustade med en synkron struktur som återspeglar djupet av naturligt trä och en djupt matt, lackerad, mycket reptålig yta.

Plankornas naturliga färger – HIT 2021

2021 är året då de flesta designers överger coola, minimalistiska, skandinaviska projekt. En varmare stil har introducerats och de designade interiörerna är närmare den danska hygge-filosofin. Ljusa ekfärger råder oftast på våra golv. De står för nästan 30 % av alla dekorer som erbjuds av golvtillverkare. Ek är inte bara en synonym för ett lyxigt golv utan också det vanligaste ordet för plankans ljusa och varma färg. Plankor med ekringar och ljus färg är en perfekt bakgrund för mer extravaganta tillbehör. Ljusa ekfärger på golvet dominerar inte interiören. De kommer att vara den perfekta bakgrunden för både skandinavisk och glamourinredning.  Ett golv i en naturlig ekfärg matchar också bra med väggar i starka, mättade färger. Det blir en intressant kontrapunkt till färgen 2021, dvs. grå kombinerad med citrongul.

AMARON SUPERIORE KOLLECTION

Vackert och praktiskt – ett recept på det perfekta golvet

Vinylplankor är inte bara en vacker produkt, men också mycket praktisk. Amaron Superiore-plankor är en produkt av den senaste generationen. Den har en hård mineralkärna som gör att den kan läggas på en yta på upp till 200 m2 utan behov av ytterligare expansionsfogar mellan rummen. Det är svårt att inte vara nöjd med en produkt som ser ut som naturligt trä och som samtidigt har alla fördelarna med keramiska plattor eller stengods. Vinylgolv är en av de mest praktiska ytorna på marknaden – enkla att rengöra, vattentäta och samtidigt lika enkla att montera som klassiska laminatpaneler. Vinylgolv är helt vattentäta, så de kan till och med läggas i kök och badrum. De kännetecknas av låg värmebeständighet, så de är ett perfekt material för användning tillsammans med golvvärmesystem. Liksom trägolv är de tysta och varma och samtidigt mycket slitstarka. De är perfekta inte bara för bostäder utan också för allmännyttiga byggnader. Tilldelning av detta golv till bruksklasserna 33 och 42 är det bästa beviset på detta.

Features of vinyl click planks

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på tumblr
Dela på email