Close

Vinylgolv som är reptåligt.

Vinylgolv är en utmärkt produkt som är mycket mer användbar än trä eller laminatgolv. Vilka är fördelarna med Titanium Nano Layer?

Men vi måste komma ihåg att den här produkten inte är oförstörbar. Det mest förekommande klagomålet från användarna av vinylgolv är att det är lätt att repa. Därför har vissa producenter nyligen fokuserat på att försöka att minska detta problem. Det var början till det patenterade Titanium Nano-lackskikt som finns tillgängligt i kollektionerna Amaron och Liberal. Lacken orsakar dessutom inte några förändringar i plankornas utseende. Fortfarande är plankorna behagliga att ta på, varma och matta. Fortfarande liknar de naturligt trä, och deras egenskaper kan jämföras med de av keramiska plattor.

Leonard OAKEtt nytt golv i huset eller lägenheten kan helt förändra ett rum.

Inte bara dess kvalitet bidrar till användningskomforten, men också dess hållbarhet. När vi väljer golvplankor tar vi vanligtvis hänsyn till slitageklass (när det gäller laminatgolv) eller användningsklass (när det gäller vinylgolv). Ett nytt golv kan göra ett gott intryck under många år om det är slitstarkt. Det ska motstå inte bara fukt och stötar utan även repor. Det är just dessa repor som oftast rapporteras av användare av vinylgolv. Det finns redan golvplankor på marknaden som har ett extra lager av lackskydd – Titanium Nano Layer, vilket ökar produktens reptålighet med 30%.

Vad är det med slitage- och användningsklasserna?

Många tester utförs för att bestämma hållbarheten för både laminat- och vinylgolv. För laminatgolv använder vi oss av den populära AC-slitageklassen och för vinylgolv – av användningsklassen. Den sistnämnda klassen säger oss mer om produktens hållbarhet eftersom den är en mycket bredare kategori.

Användningsklassen avgör om ett visst vinylgolv är lämpligt för bostads-, kommersiellt eller till och med industriellt bruk.

Det finns tre klassificeringsklasser enligt vilka vi tilldelar motsvarande egenskaper till ett vinylgolv:

  • Klass 2 – avser bostadsbyggnader; här finns klass 21 för lätt trafikintensitet, 22 för måttlig trafikintensitet och klass 23 för hög trafikintensitet.
  • Klass 3 – kommersiell klass i samma klassificeringssystem 31, 32, 33 beroende på trafikintensitet.
  • Klass 4 – avser industrianläggningar, samma klassificeringssystem används men är svårt att tillämpa i praktiken

Denna klassificering gör det möjligt att bedöma vilket golv som passar bäst till ett visst utrymme. Till exempel, för en lägenhet med högre slitage bör vi leta efter ett vinylgolv i klass 23.

För att fastställa en användningsklass behöver så många som 11 provningar genomföras, och en av dem avser slitageklassen (AC).

Användningsklassen är mer objektiv – golvet påverkas av många fler faktorer än bara slitage i olika användningsområden. Bland dessa 11 provningar finns beständighet mot fallande föremål (large ball resistance test), hjulstolprovning (castor chair test), provning för beständighet mot fläckar, provning av låsstyrka och dimensionsstabilitet vid temperaturförändringar.

Men om vi till exempel skulle jämföra dessa klasser genomgår Amaron vinylgolv provningar på nivån av laminatgolv AC5, vilket är den högsta motståndsklassen.

Konstruktion av vinylgolv som är reptåligt

För att förstå problemet måste man lära känna konstruktion av ett vinylgolv. När vi pratar om ett styvt golv (SPC) kan vi urskilja flera skikt. Det bästa vinylgolvet har ett ytskikt och ett lack på utsidan. Tack vare denna konstruktion är dekorlagret starkt och hållbart. Skyddsskiktet minskar avsevärt plankornas känslighet för repor. Detta är särskilt viktigt i ett hem med små barn och husdjur. Sämre vinylgolv har inte dekorlagret säkrat med ett ytskikt, vilket avsevärt minskar deras nötningsbeständighet.

Produkter utan detta skikt är inte särskilt slitstarka och ser dåliga ut efter bara några månaders användning.

titanium nano layer

En sådan planka är definitivt reptålig. Men det finns redan en lösning på marknaden som ökar reptåligheten av vinylgolv med så mycket som 30%. Det är ett extra lackskikt, vilket skapar en osynlig beläggning som skyddar plankorna mot mikroskador. Ett exempel är Titanium Nano Layer utvecklat av Decora. Tack vare detta skikt är plankan mer motståndskraftig mot repor med så mycket som 30%.

Skydd för bilens lack har funnits i professionella lackeringsföretag i flera år. För några tusen zloty kan vi skydda det grundläggande skiktet av bilens lack. Denna tjänst utförs oftast när vi har en ny bil som just har lämnat bilsalongen. Originallacket är täckt med en beläggning av nanopartiklar. Detta är ett förslag för krävande kunder som vill njuta av bilens vackra utseende i flera år. Man kan säga att Titanium Nano Layer hämtar inspiration från dessa exklusiva billösningar. Titanium Nano Layer skyddar plankan och gör den beständig mot mikrorepor som skulle uppstå vid normal användning. Titanium Nano Layer-skiktet finns i de bästa Arbiton kollektionerna: Amaron och Liberal.

Tekniken som användes i dessa kollektioner ger oss ett av det mest hållbara och reptåliga vinylgolvet på marknaden.

Sand, jord eller till och med lera är därför inget hot mot det, eftersom det samtidigt är helt vattentät. Detta betyder att vi enkelt kan montera det i köket, matsalen eller till och med i badrummet. Tack vare denna teknik kan vi skapa ett enhetligt golv på upp till 200 kvadratmeter utan att behöva använda ytterligare expansionsfogar. Mineralkärna i kombination med Titanium Nano-skiktet ger Arbiton-golvet en skönhetsgaranti i många år framöver.  Det är sant att det inte finns några plankor på marknaden som är 100% reptåliga, men det finns plankor som nästan eliminerar problemet med repor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på tumblr
Dela på email