Close

Vilket golv kommer att fungera i en lägenhet avsedd för investering?

Att investera i fastigheter är det säkraste sättet att placera kapital. Det ger också bra avkastning, mycket högre än bankinsättningar. För att tjäna bra pengar på lägenheten krävs det att man se till att den är estetiskt färdig. Vilka material vi väljer kommer att ha betydelse inte bara för att snabbt hitta en hyresgäst till lägenheten, utan också för våra slutliga intäkter. När vi inreder en lägenhet eller ett kontor avsedda för uthyrning, låt oss börja med ett robust vinylgolv. Golvplankor med mineralkärna ger inte bara utmärkt kvalitet under många år, utan också ett felfritt utseende.

Vi inreder en lägenhet för uthyrning – välj golvet klokt.

När vi väljer en lägenhet med avseende på investering fokuserar vi vanligtvis på faktorer som ökar värdet på fastigheten, d.v.s. plats, infrastruktur eller kollektivtrafik. Men det är också mer och mer viktigt hur vi inreder dem.

Idag letar hyresgästerna efter estetiskt färdiga lokaler i enlighet med trender. De föredrar fastigheter som inte kommer att kräva extra kostnader. När vi inreder fastigheter avsedda för uthyrning måste vi balansera köparnas förväntningar med vår budget. Det är inte värt att välja dyra lösningar som parkettgolv av exotiskt träslag. Det finns en liten chans att hyresgästen kommer att uppskatta en sådan detalj.

En annan dålig lösning är att välja de billigaste golvplankor som finns i kedjebutiker. Dessa golvplankor är oftast av dålig kvalitet och är inte lämpar sig för intensiv användning. Och det är just det som vi måste använda när vi förbereder lokalen för uthyrning.  Vi måste alltså förnuftigt välja ett golv.

Golvet är den viktigaste delen av interiören

Golvet är en av de permanenta delarna av inredningen. Därför, när vi väljer det, bör vi anta att det kommer att användas minst flera år. När det gäller investeringslägenheter antar investerare oftast att golvet bör bytas ut vart tionde år. Tack vare en så lång tidsperiod utesluter vi avbrott i uthyrningsverksamheten på grund av renoveringar och vi kan uppehålla kontinuitet i fastighetsuthyrningen.

Det finns få golv som uppfyller så höga kriterier. Vi kan välja golvplattor, men erfarenhet har visat att de inte är så populära bland hyresgäster. Golvplattor och sandsten är båda kalla och hårda. Hyresgäster är särskilt oroade över dem när de planerar att bo tillsammans med sin familj och små barn.

Trä i hyreslägenheter kommer att fungera inte av flera skäl. För det första är det dyrt. Och detta påverkar lönsamheten på vår investering. För det andra är det lätt att skada. För det tredje kräver ett trägolv ett regelbundet och kostsamt underhåll. Är det värt att använda sig av laminatplankor då?

Laminatplankor? Inte nödvändigtvis.

”Laminaten är inte lika hållbara som vinyler” – detta är ett motiverat yttrande. Laminatplankor är inte lika noggrant testade än vinylplankor. Nötningsbeständighet av laminatplankor bestäms av en så kallade nötningsklass. Denna parameter bestäms baserat på resultaten från ett så kallade Tabertest. Det består i är att prova ytans nötningsbeständighet. Testets syfte är att bestämma efter hur många tusentals varv av slipmaterial kommer provexemplarets yta att förstöras. Nötningsklassen är proportionell mot varvtal, ju fler varv behövs för att skada ytan, desto högre nötningsklassen av laminatgolv.  Till exempel måste golvplankor i AC3-klass klara mer än 2000 varv och golvplankor i AC6-klass så mycket som 8500 varv.

Det är dock högst ovanligt att golvplankorna skulle skadas till följd av nötning av toppskiktet. Oftast skadas golvplankan i kanterna – där den är lätt att hakas. Tyvärr har nötningsklassen ingenting att säga oss om motståndskraft av golvplankornas kanter eller andra parametrar. Det är en annan sak med bruksklass. Bruksklassen för golvplankor är en parameter som övergripande definierar vinylgolvens hållbarhet. I omfattande, komplexa tester undersöks hållfasthet av låssystemet, termisk stabilitet av produktens mått och så kallade stol-test. Det sistnämnda är endast avsett för golvplankor med högsta bruksklassen för kommersiella utrymmen.

Vilket vinylgolv kommer att fungera i en hyreslägenhet och vilken när det gäller kommersiella lokaler?

Bruksklassen delar upp utrymmen i hushålls- och offentlig användning. Det finns 6 klasser: 21, 22, 23, 31, 32, 33. Den första siffran anger typ av utrymmen (2 för bostäder och 3 för offentliga byggnader). Medan den andra anger trafikintensiteten: 1 är låg, 2 är medium, 3 är hög.

Därför är vinylplankor i klass 23 den bästa produkten för hemmabruk. Trots sin tunnhet har Afirmax-golvplankor mycket höga bruksklasser, 23 (intensiv hushållsbruk, t.ex. korridorer, trappor, kök) respektive 32 (kommersiella användningsområden, t.ex. förskolor, kontor, väntrum, hotellobbyer). Vinylplankor i klass 23 kommer att fungera perfekt för hyreslägenheter. Om vi ​​däremot hyr ut kommersiella lokaler, låt oss välja vinylplankor med nötningsklass 32 eller 33. Detta är en garanti för ett perfekt golv på flera år.

Ett vackert golv i flera år framöver

När vi väljer ett golv måste vi möta hyresgästernas smak, oavsett om vi inreder bostäder eller kommersiella lokaler. Vinylplankorna från Afirmax ser ut som äkta trä, vilket skapar en mysig atmosfär i varje utrymme. De är varma och behagliga att ta på, och samtidigt praktiska och funktionella som keramiska plattor. Vinylgolv är också vattentäta, så vi behöver inte oroa oss för att en skadad tvättmaskin eller diskmaskin kommer att förstöra vårt golv genom översvämning. Vinylgolv av hög kvalitet är en ytterligare fördel eftersom hyresgäster kommer inte att behöva oroa sig för att de kommer att förstöra det eller för att de kommer att betala merkostnader.

Snabb montering och flerårsgaranti

Tack vare ett väl valt undergolv kan vinylgolvet placeras på ett standardgolv från hustillverkaren. Afirmax-vinylgolvet läggs flytande. Detta garanterar en mycket enkel och snabb montering. Exempelvis under en dag kan vi lägga golvet i en hel lägenhet på 50 kvadratmeter.

Vinylgolvet är den perfekta lösningen för alla utrymmen, eftersom det kännetecknas av vattenresistens, nötningsbeständighet, robustare låssystem och dimensionsstabilitet samtidigt som den är användarvänlig. Mineralkärnan som utvecklats av polska ingenjörer ger Afirmax-golven mycket högre termisk stabilitet. Det betyder att vi också kan lägga dem i mycket solbelysta rum. Afirmax-golven har en 12-års garanti från tillverkaren, vilket gör dem idealiska för hyreslägenheter och kontor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på tumblr
Dela på email